Соус французької кухні із молока, масла і борошна.
«Бешамель» — один з найпростіших і найпопулярніших соусів європейської кухні (Smachno.in.ua);
Тут були й реберця з медом, і відбивні з ягняти по-міланськи, і лосось під бешамеллю, і навіть печінка із цибулькою по-домашньому (Йоанна Фабіцька, Шалене танго, пер. Антоняк, 2010);
Тепер із її меню зникли макарони і сосиски, натомість з'явилося кілька різновидів соусу бешамель: бабця імпровізувала з різними складниками, використовуючи класичну основу, створену французьким маркізом (Наталка Сняданко, Амаркорд, 2011).
Етимологія:
за ім'ям французького дворянина — маркіза Луї Бешамеля.
за ім'ям французького дворянина — маркіза Луї Бешамеля.