в означеннях
Тлумачення, значення слова:

фритюр

фритю́р, -у, чол., кулін.
Велика кількість сильно розігрітої олії чи тваринного жиру.
Як жир для фритюру використовують рафіновану рослинну олію без сторонніх заходів (Ростовський, Шамян; Барна справа, 2011);
Цибуля-фрі. Нарізану кільцями ріпчасту цибулю панірують у борошні і жарять у фритюрі (Л. О. Маслов, Кулінарія, пер. Пильненького, 1956);
При смаженні у великій кількості жиру (у фритюрі) продукти повністю занурюють у жир (Іван Тимощук, Переробка продуктів тваринництва в домашніх умовах, 1987);
При смаженні у фритюрі (у великій кількості жиру) жиру беруть у 3–4 рази більше, ніж продукту. Наприклад, щоб підсмажити 200 г картоплі, слід узяти 600—700 г жиру (Блажко, Барановський та ін., Азбука домашнього господарювання, 1980).
Етимологія:
від французького friture — смаження.

Вільний тлумачний словник, .

Про сайт · Покажчик · Навмання · API · © 2017, Webmezha