в означеннях
Тлумачення, значення слова:

кляр

кляр, -у, чол., кулін.
Рідке тісто, яким покривають продукти перед обсмажуванням.
Перед жаренням у фритюрі брусочки виймають з олії і вмочають у спеціально виготовлене рідке тісто (кляр) (Л. О. Маслов, Кулінарія, пер. Пильненького, 1956);
Готують кляр з яйця, борошна та молока, занурюють у нього перчини і обсмажують до золотистого кольору (Циганенко, Солових, Страви із фруктів та овочів, 1990);
Баклажани обчищають і готують різними способами: нарізають шматочками, панірують у сухарях або клярі і смажать.. (Ростовський, Шамян; Барна справа, 2011);
Зібрала кошик для пікніку: наша покоївка, Віра Іванівна, за моїм замовленнями спекла струдель, зварила яєць, насмажила риби в клярі (Ірен Роздобудько, ЛСД.., 2013);
Скрутіть кожен шматок, сколіть дерев'яними шпажками. Двічі обкачайте у муці і розбитому яйці. Мука — яйце — мука — яйце. Проте бажано, щоб м'яса було значно більше, ніж кляру (Марія Матіос, Кулінарні фіґлі, 2009).
Етимологія:
від французького clair — світлий, прозорий.

Вільний тлумачний словник, .

Про сайт · Покажчик · Навмання · API · © 2017, Webmezha