в означеннях
Тлумачення, значення слова:

простокваша

простоква́ша, -і, жін., рідко.
Кисле молоко, перев. заквашене додаванням кислого молока або сметани; кисляк.
О 9-ій іду їсти простоквашу й пару яєць.. Потім працюю над п'єсою.. (Микола Куліш, Твори, 1955);
Простокваша. До 1 л незбираного молока додати 2—3 ст. ложки сметани і залишити на добу в теплому місці. Коли скисне, охолодити (Ольга Франко, Практична кухня, 1992);
Після охолодження в молоко додають до 5% кислого молока, ретельно перемішують і витримують в темному місці 4—6 год. Простокваша готова, коли з'явиться слабкий згусток (Іван Тимощук, Переробка продуктів тваринництва в домашніх умовах, 1987);
Якось ми украли тарілочку кислого молока, забуту на кухонному вікні. ..Я їв цю простоквашу неквапливо, кількома заходами, уявляючи собі, що я дома, що мама подає мені до нього гарячу, сипку картоплю.. (Всесвіт, 1978, № 3).
Етимологія:
з російської — молоко заквашене просто.

Вільний тлумачний словник, .

Про сайт · Покажчик · Навмання · API · © 2017, Webmezha