Я́БЛУЧНИЙ, а, е. Прикм. до яблуко. — Терентію!
Ага, давай, давай його! — скрикнув раптом Мічурін,
побачивши, що Терентій тягне заводіяку яблучних
злодюжок — десятирічного хлопця (Олександр Довженко, I, 1958, 409);
// Вигот. з яблук, з яблуками. Він з жадібністю пив
холодний, в міру кислий яблучний квас (Анатолій Шиян,
Баланда, 1957, 49); Вдома всі хвалили Матусин яблучний
пиріг (Ігор Муратов, Піонер. слово, 1951, 104).
▲ Яблучна кислота — органічна сполука, яка
міститься в яблуках та інших рослинах і використовується
в харчовій промисловості. В різних фруктах містяться
яблучна, лимонна і винна кислоти, а також ароматичні
речовини (Українські страви, 1957, 24).
Словник української мови: в 11 томах. — Том 11, 1980. — Стор. 620.