в означеннях
Тлумачення, значення слова «тушкувати»:

ТУШКУВА́ТИ, ую, уєш, недок., перех.

1. Варити що-небудь (м'ясо, овочі і т. ін.) у закритому посуді, в дуже малій кількості рідини на слабкому вогні. Більшість продуктів для м'ясних страв обробляють комбіновано — спочатку м'ясо смажать, а потім тушкують (Українські страви, 1957, 22); Коли траплялося на кухні м'ясо — кидали його просто в борщ або тушкували з картоплею (Юрій Збанацький, Переджнив'я, 1960, 200).

2. Закривати щось, кутати. Очарувала б і ченця, коли б прокляте покривало брівок її не тушкувало (Словник Грінченка).

Словник української мови: в 11 томах. — Том 10, . — Стор. 331.

Коментарі (0)